Categories
bedrijven

Laat je plat dak vervangen door een betrouwbaar dakdekkersbedrijf

Dakdekkersbedrijf

Laat je plat dak vervangen nieuw plat dak plaatsen laat je best over aan een betrouwbaar dakdekkersbedrijf. Zo ben je zeker dat alles gebeurde zoals het moet. Gaat er toch iets mis, dan kun je altijd op je garantieperiode terugvallen en wordt de eventuele fout herstelt zonder extra kosten. Zo voorkom je daklekkages die vaak voor meer schade zorgen en duurder uitvallen dan het herstellen zelf. Platte daken hebben, onterecht, een slechte reputatie. Die tijd ligt gelukkig al lange tijd achter ons. Platte daken hebben ook vele voordelen.

Soorten platte daken

Je hebt de keuze uit meerdere soorten platte daken, drie in totaal. Er zijn zogenaamde koude en warme platte daken en een omkeerbaar plat dak. Bij koude platte daken wordt de warmte isolatie langs de binnenkant van je plat dak geplaatst. Bij warme daken plaatst men die aan de buitenkant.  Bij platte omkeerbare daken tenslotte wordt de thermische isolatie op de dakdichting geplaatst. De isolatie wordt hier vastgelegd met ballast, vaak grind.

Voordelen van een plat dak

Platte daken blijven populair, zowel bij particulieren als bij bedrijven. Met het plaatsen van een plat dak win je heel wat ruimte. Omdat platte daken geen schuine dakvlakken hebben blijft de volledige ruimte onder platte daken beschikbaar. Dat geeft meer woonruimte en dus extra waarde aan je woning. Je kunt het gebruiken als extra dakterras, als groendak of zelfs inrichten als daktuin. Platte daken zorgen er ook voor dat zonnepanelen, airco, warmtepompen of andere technische installaties makkelijker te plaatsen zijn. Platte daken zijn ook makkelijk bereikbaar wat eventuele herstellingen makkelijker uitvoerbaar maakt. Je woning uitbreiden met bijvoorbeeld een dakkapel is bij platte daken minder tijdrovend, waardoor je heel wat op je budget bespaart

Soort dakdichting belangrijk

Om platte daken waterdicht te maken is de keuze van het soort dichtingsmembraan belangrijk. Kies voor membranen met:

  • Een lange levensduur van minstens 25 jaar
  • Hoge scheurvastheid
  • Makkelijke bewerkbaarheid
  • Bestand tegen allerlei beschadigingen
  • Hoge uv bestendigheid
  • weinig temperatuurschommelingen
  • Geschikt voor elke ondergrond

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *