Categories
sporten

Kickboksen Westervoort

Kickboksen Westervoort

Dat sporten gezond voor je is, voor zowel je lichaam als je geest, is inmiddels algemeen bekend. Door te bewegen verlaag je onder andere de kans om zwaar te worden, maak je stofjes aan die je gelukkig maken en zie je er gewoon beter uit. En zo zijn er nog wel meer voordelen. Maar er zijn zoveel sporten dat je het misschien lastig vindt om een keuze te maken. Als we zo vrij mogen zijn: misschien is kickboksen in Westerpoort iets voor jou.

Niet zo’n bekende sport

Maar er zijn in heel Nederland plekken waar je kan kickboksen. De reden dat we deze sport noemen, is dat het een leuke manier is om veel te bewegen en om tegelijkertijd sterker te worden. En omdat het een sport is die misschien iets minder bekend is dan bijvoorbeeld hardlopen of gewoon naar de sportschool gaan. En denk niet dat je gelijk allerlei rake klappen zal moeten incasseren. Nee. In het begin zul je namelijk vooral op een zak oefenen en een beetje sparren met een gelijkwaardige partner.

Trainen of ook wedstrijden?

Het is ook niet nodig om aan wedstrijden te doen. Je kan het ook prima bij een beetje trainen houden. Op deze manier blijft het een stuk leuker, omdat je geen klappen krijgt. Tijdens de training zul je samen met een groep aan de slag gaan. De trainer zul je uitleggen wat je precies moet doen. Omdat het een combinatie is tussen techniek en kracht, worden veel spiergroepen getraind.

Extra energie

Omdat je veel energie verbruikt het kickboksen, zul je moe, maar voldoen huiswaarts keren. Na een aantal weken zal je al echt verschil merken. Je conditie zal verbeteren, maar ook je lichaam zal er een stuk beter uit gaan zien. Met zichtbare spieren die voorheen bedekt waren door een gezellig lapje vet. Kortom, probeer het eens uit, dat kickboksen en misschien wil je nooit meer iets anders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *