Categories
Diensten

Waarom zou je een promotiefilm laten maken?

Promotiefilm laten maken

Met de komst van social media werd het gebruik van mooie beelden voor je bedrijf ineens veel belangrijker. Beelden spreken immers makkelijker aan dan een lap tekst. Maar Sinds enkele jaren wordt film belangrijker dan foto. Een promotiefilm laten maken voor je social media kanalen kan dus een veel groter effect hebben dan een fotoshoot inplannen met hetzelfde doel. De reden daarvoor is als volgt: Bewegende beelden trekken heel gemakkelijk de aandacht van je publiek. Ze zijn vermakelijker dan foto’s, en mensen blijven er (bewezen!) veel langer naar kijken. Zeker als je ook gebruik maakt van een passende muziek op de achtergrond, en op video enthousiast over je bedrijf kunt vertellen is een promotiefilm laten maken heel erg interessant.

Hoe kun je een promotiefilm laten maken?

Als jij ook voor jouw bedrijf zo’n video wilt laten maken (bijvoorbeeld voor op je website of op social media) dan klopt je daarvoor aan bij een studio voor film en fotografie. Het zijn vaak professionele fotografen die op een gegeven moment de overstap naar video hebben gemaakt, of beide diensten tegelijk aanbieden. Zo’n fotograaf kan je niet alleen helpen bij het filmen van datgene wat je wilt overbrengen, maar kan je ook adviseren in de opbouw van dit filmpje. Je wilt namelijk wel een vermakelijke video hebben, en zo’n fotograaf weet veel beter dan jij hoe je dat voor elkaar krijgt. Een promotiefilm laten maken laat je dus het beste door een professional doen, want dan weet je zeker dat diegene actief met je meedenkt betreft hetgeen je wilt filmen.

Hoe ziet een goede promotiefilm eruit?

Een goede video over jouw bedrijf is opgebouwd uit verschillende delen, waarvan je een duidelijke introductie en einde kunt onderscheiden. Het is belangrijk dat je de informatie op een logische volgorde aankaart, zodat mensen niet in de war raken, maar ook niet overweldigd door informatie. Dat kan betekenen dat de video langer wordt dan je had gedacht, simpelweg doordat je informatie een beetje moet uitspreiden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *